ßßß
PRZEPIS:Składniki:Farsz:300 g szpinaku10-12 pieczarek0,5 czerwonej papryki0,5 zielonej papryki400 g piersi z indyka1 mała cebula1 ząbek czosnkukilka liści bazyliiprzyprawy do smaku: pieprz, papryka, sólCiasto na naleśniki:1,5 kubka wody mineralne1 kubek mąki pełnoziarnistej żytniej1 jajko1 łyżka oleju1 . Rozmrażamy szpinak
2 . Pieczarki kroimy w kostkę i dusimy na patelni
3. Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku. Dusimy razem na małym ogniu
4. Indyka kroimy w kostkę i dorzucamy do szpinaku
5. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany drobno ząbek czosnku
6. Na koniec siekamy bazylię i dodajemy do całości, dodajemy pieprzu, papryki i soli do smaku.
Ciasto naleśnikowe:Wszystkie składniki mieszamy razem i na małym ogniu smażymy. Niestety ciasto z mąki pełnoziarnistej żytniej należy bardzo długo i powoli smażyć. Najlepiej spożywać na świeżo. Jeżeli będzie problem można dodać mąki orkiszowej.


Następnie nakładamy farsz i składamy lub zawijamy naleśnika

