ßßß
PRZEPIS (na około 6 porcji):Składniki:1/3 dyni1 cukinia1 papryka2 duże marchewki0,5 kalarepy1 mała cebulka4 - 5 połówek piersi z kurczakaprzyprawy: słodka papryka, pieprz, zioła prowansalskie, sól
1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i macerujemy w dużej ilości ziół (słodkiej papryce, pieprzu, ziołach prowansalskich) i odstawiamy do lodówki.
2. Kroimy w cukinię.
3. Kroimy w półplasterki marchew.
4 . Paprykę kroimy w kostkę.
5. Pół kalarepy obieramy i kroimy w kostkę.
6. 1/3 dyni obieramy ze skórki, wyciągamy nasiona i kroimy w kostkę.

7. Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka (ja nie miałam większego i ledwo zmieściłam :) ). Podlewamy odrobiną wody i dusimy.
8. Po około 10 minutach wrzucamy mięso i dalej dusimy do momentu, aby warzywa lekko zmiękły. Doprawiamy do smaku.
.....GOTOWE!!!Można podawać z ryżem, kaszą, soczewicą lub ziemniaczkami.