ßßß
PRZEPIS (na około 6 porcji):Składniki:około 50 kg piersi z kurczaka1 papryka1 cukinia1 marchew1 cebula6 pieczarek1 kubek soczewicy (może być żółta lub czerwona)
1 . Kurczaka kroimy w kostkę i macerujemy w ziołach (papryka, pieprz i zioła prowansalskie). Odstawiamy do lodówki
2 . Soczewicę gotujemy na małym ogniu w 2 kubkach wody
3 . Marchew kroimy w półplasterki
4 . Cukinię kroimy w ćwiartki.
5. Paprykę kroimy w kostkę
6. Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę
7. Cebulę kroimy w kostkę
8. Wszystkie warzywa wrzucamy do gotującej się soczewicy
9. Po około 10 minutach dodajemy mięso. Wszystko razem dusimy do momentu, aż warzywa będą miękkie i mięso będzie gotowe
...i GOTOWE!!!