Wykonanie
Smaczna surówka do obiadu i nie tylko.
Kapusta wcześniej sparzona jest delikatna i miękka. Polecam.


SKŁADNIKI:1/2 główki
czerwonej kapusty1 łyżka
soli1 łyżka
cukru2 łyżki
octu winnego2
jabłkado smaku
oliwa ,
ocet winny,
sól,
pieprz, odrobina
cukru1 łyżka
majonezuWYKONANIE
Kapustę siekamy, lub ścieramy na szatkownicy.

Wkładamy do garnka i zalewamy zimną
wodą (tak aby przykryła
kapustę).Dodajemy
cukier,
sól i
ocet, gotujemy tak długo, aż osiągniemy pożądaną miękkość
kapusty.Odcedzamy i przekładamy do salaterki. Ciepłą przyprawiamy
solą,
pieprzem,
oliwą,
octem i odrobiną
cukru oraz
majonezem.Podajemy na ciepło lub po wystygnięciu.SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.