ßßß



SKŁADNIKI:1/2 kg szynki wieprzowejpapryka słodkasuszony czosneksól i pieprz2 łyżki mąki30 dag grzybów leśnych mrożonych lub świeżych np. podgrzybki, kurki1 cebulaolej do smażenia2 łyżki masła klarowanegoWYKONANIEMięso pokroić w plastry,lekko rozbić. Posypać z obu stron papryką, solą, pieprzem, czosnkiem.Obtaczać z obu stron w mące. Smażyć do lekkiego zrumienienia z każdej strony. Przełożyć do garnka i zalać wrzątkiem lub gorącym bulionem i dusić ok 20 minW tym czasie przygotować grzyby. Ja daję mrożone, płuczę po ciepła wodą jeszcze zmrożone, kroje na większe kawałki.Na patelnie z masłem wrzucam pokrojoną w kostkę cebule i grzyby, doprawiam solą , pieprzem. Nakrywam i duszę ok 10 min.Grzyby wylewam na wierzch bitek , nakrywam i jeszcze podduszam do miękkości mięsa.
Podajemy z kaszą lub ziemniakami, surówką.
SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.