Na święta powstało wiele ciast, każde doskonałe w swoim rodzaju. Jedno z nich to Bounty. PolecamSKŁADNIKINa biszkopt:7 jaj28 dag cukru16 dag mąki pszennej4 dag kakao1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasa kokosowa:3 szklanki mleka¾ szklanki cukrucukier waniliowy35 dag wiórek kokosowychbudyń śmietankowy250 g masłaWYKONANIEPieczemy ciemny biszkopt.Białka oddzielamy od żółtek i miksujemy na sztywno. Pod koniec dodajemy stopniowo cukier i miksujemy na sztywną bezę. Następnie dodajemy żółtka i mieszamy. Pod koniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Pieczemy 180 stopni ok. 40 min. Upieczony biszkopt studzimyRobimy masę kokosową.2 ½ szklanki mleka zagotowujemy z cukrami. Wsypujemy kokos, mieszamy i gotujemy ok. 10 minut na małym ogniu, ciągle mieszając. Dodajemy masło i rozpuszczamy, mieszając. Budyń rozrabiamy w ½ szklanki mleka i wlewamy do masy kokosowej. Mieszamy i gotujemy do zgęstnienia. Studzimy.Na biszkopt wykładamy masę kokosową polewamy rozpuszczoną czekoladą.SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.