ßßß
Cookit - przepis na Sposób przygotowania
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sposób przygotowania
Składniki
Kapusta kiszona
Żeberka
Boczek wędzony
Ziemniak
Marchew
Liść laurowy
Ziele angielskie
Majeranek
Sól
Pieprz
Wykonanie
Składniki
Kapusta kiszona
- 700 g
Żeberka
wędzone - 400 g
Boczek wędzony
- 200 g
Ziemniaki
- 0,5 kg
Mrchew
- 1 sztSok z
kiszonej kapusty
- ok 200 ml
Liście laurowe
- 2-3 szt
Ziele angielskie
- wg uznania
Majeranek
- do smaku
Sól
i
pieprz
- do smakuJest to sprawdzony przepis od mojej cioci, która jest góralką tak więc możecie
mieć
pewność ze będzie to prawdziwa pyszna góralska kwaśnica.
Ziemniaki
obrać pokroić w kostkę,
marchew
zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Boczek
pokroić w kostkę i wytopić na patelni,
żeberka
podzielić tak aby zmieściły się do garnka.
Wszystkie te składniki zalać
wodą
i gotować ok 25 - 30 min, aż wszystko zmięknie i utworzy się
bulion
z
wędzonego mięsa
. Następnie dodać
liście laurowe
i
ziele angielskie
. Na końcu dodać
kapustę
oraz sok z
kiszonej kapusty
. Gotować ok 10 - 15 min.SMACZNEGO !
Źródło:
http://trochesmaku.pl/goralska-kwasnica
Przepisy powiązane
Kapuśniak jesienno - urodzinowy
Kapuśniak listopadowo - urodzinowy (2)
Kapuśniak jesienno - urodzinowy
Kapuśniak listopadowo - urodzinowy (2)
Kapuśniak listopadowo - urodzinowy (2)
Składniki powiązane (0)