Wykonanie
Pyszne placuszki do których smak idealnie uzupełniają wyśmienite dodatki: Ogniste
pomidorki i
Ketchup Morelowy.
Składniki:
Cukinia - 2szt
Zielenina:
natka pietruszki (3 gałązki),
bazylia (3listki)
Mąka - 4 łyżki
Jajka - 3szt.
Cebula - 1szt.,
czosnek 1 ząbek
Przyprawy:
sól,
pieprzOlej rzepakowyDodatki:
Ketchup morelowy ETERNOOgniste
pomidorki ETERNO
Przyrządzanie:Zetrzeć
cukinię, dodać posiekaną
cebulę, wyciśnięty
czosnek. Wbić
jajka , dodać
mąkę,
przyprawy. Dodać posiekaną
natkę pietruszki i
bazylię.
Wymieszać dokładnie, w razie potrzeby dodać
mąki, żeby ciasto nie było za rzadkie.Dodać
przyprawy według uznania.Smażyć na rozgrzanym
oleju na patelni.
Podawać ciepłe z
pomidorkami i posmarowane
ketchupem morelowym.
SMACZNEGO
p.s. jak widać można jeść nawet bez żadnych sztućców. Wystarczy posmarować placek
Ketchupem Morelowym,złożyć i zajadać.Pycha :)