Wykonanie
Bób to jedno z tych warzyw, za którym szczerze nie przepadam ale mój mąż wręcz przeciwnie. Dla niego lato bez
bobu nie istnieje. W tym roku przełamałam się i zrobiłam kotlety z
bobem i
fetą, wyszły genialnieale samego
bobu nadal nie zjem.500 g ugotowanego i obranego
bobu120 g
fety1
pierś z kurczaka1
cebula1
jajkodrobno posiekany
szczypiorek1 łyżeczka
mąki ziemniaczanejbułka tartasól i
pieprzmajeranek suszony
Cebulę drobno posiekać i zeszklić.
Bób i
pierś z kurczaka wrzucić do blendera i zmiksować na małe kawałeczki, dodać
cebulę, pokruszoną
fetę,
szczypiorek,
majeranek,
sól,
pieprz,
mąkę i wymieszać dokładnie. Można jeszcze dodać trochę
bułki tartej. Z masy formujemy niewielkie kotlety, obtaczamy w
bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni.Sprawdź te przepisy :Wiosenna
sałatka z wędzonym
kurczakiem.Zapiekanka warzywna z pęczakiemSzaszłyki z
brzoskwinią i
kurczakiem w marynacie kokosowej.
Jajka w płaszczyku –
jajka po szkocku.