Opublikowano 11 marca 2014, autor: MartaProste i szybkie danie na kolację bądź na obiad. Połączenie kiełbasek i ciasta naleśnikowego.Składniki:9 kiełbasek (mogą być też parówki)2 jajka175 ml mleka140 g mąki1 duża cebulastarty sersólostra papryka w proszkuoliwa do smażeniaJeśli kiełbaski są długie to kroimy je ukośnie na trzy części. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Kiełbaski wraz z cebulą podsmażamy na złoto.Mąkę mieszamy z solą i papryką, dodajemy jajka, mleko i miksujemy.Kiełbaski wraz z cebulą przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy ciastem. Pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. 10 minut przed końcem pieczenia posypujemy startym serem.Możemy podać z ketchupem albo sosem czosnkowym z tego przepisu .Sprawdź te przepisy :Paluszki surimi w cieście naleśnikowym.Zapiekanka warzywna z pęczakiemNaleśniki zapiekane z farszem mięsno-warzywnym.Jajka zapiekane z szynką.