Wykonanie

Zawsze jak
jadę do rodziców to robimy grilla. Wymyślamy nowe dania, urozmaicamy te tradycyjne. Tym razem zrobiłyśmy
filet z kurczaka pieczony w folii na grillu z warzywami, świeżymi
ziołami i klarowanym
masłem. Wyszło pysznie, lekkie danie i pełne aromatów. Z pewnością je jeszcze powtórzymy. Filet podany z surówką ze świeżej
kapusty.Zapraszam :-)Składniki:- 2
filety z kurczaka- 2
cebule-
papryka szpiczasta - czerwona i żółta, wystarczy po kilka plastrów- gałązka świeżego
oregano,
tymianku- 2 łyżki klarowanego
masła-
sól,
pieprz- suszone
zioła -
bazylia i
oreganoWykonanie:
Filety z kurczaka dzielimy na cztery porcje, przyprawiamy je
solą i
pieprzem, oraz suszonymi
ziołami. Układamy na kawałkach folii, dodajemy plastry
papryki, pokrojoną
cebulę, świeże gałązki
ziół i
masło klarowane. Zawijamy paczuszki i układamy na grillu. Wystarczy godzina i będziemy
mieli gotowe danie.Podałam z surówką ze świeżej
kapusty i
musztardą.Smacznego :-)



