I znowu banany:) Kocham to ciasto!BISZKOPT6 jajek1 szklanka cukru1 szklanka mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia3 łyżki kakaoMASA:0,5 litra mleka1 budyń śmietankowy z cukrem250g masłaDODATKOWO:200ml śmietany 30%2 łyżki cukru pudru2 bananynektarbananowy (do nasączenia)czekoladowa posypkaBiszkopt: Białka oddzielam od żółtek i ubijam mikserem na sztywną pianę. Dodaję stopniowo połowę cukru. Piana ubija się długo ale wychodzi sztywna i gładka. Żółtka ucieram z pozostałą częścią cukru a następnie dodaje do ubitej piany delikatnie mieszając. Następnie stopniowo dodaje przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszam, aż powstanie gładka puszysta masa. Blachę smaruje tłuszczem i dno obsypuje bułką tartą. Wylewam biszkoptową masę. Wstawiam do nagrzanego 180 stopni piekarnika. Piekę około 30minut. Nie wyjmuje od razu z piekarnika tylko zostawiam na jakiś czas w środku przy otwartych drzwiczkach. Wystudzony biszkopt przecinam na dwa blaty. Każdy nasączam nektarembananowym.Masa: Budyń gotuję według przepisu na opakowaniu (jeżeli nie będzie wystarczająco gęsty, można dodać dwie łyżki mąki). Gdy całkiem wystygnie, miksuje z masłem. Poł ową smaruje dolny blat biszkoptu. W górnym blacie wycinam kółeczka, które odkładam. "Dziurawy" blat kładę na masie, w dziury wkładam plastry banana, nakładam kółka i rozsmarowuje resztę masy. Na gór wykładam ubitą śmietanę. dekoruje posypką czekoladową.Ciasto schładzam.