Wykonanie
Składniki:- 250g
krewetek ( ugotowanych i obranych),- 2 garście zielonej
pietruszki,- 1 łyżka
masła,- 4 ząbki
czosnku,- 200g mieszanki
sałat,- 15 kawałków
suszonych pomidorów,- 150g
oliwek z
fetą,- 140g
oliwek z
czosnkiem,- 200g
sera feta,- 40g grzanek,,-
sól,
pieprz,-
olej z
suszonych pomidorów lub
oliwa z oliwek.Przygotowanie:
Krewetki należy podsmażyć na
maśle z 4 wyciśniętymi ząbkami
czosnku. Podczas smażenia posolić i popieprzyć. Gdy
woda całkowicie odparuje i
krewetki są lekko zarumienione, ściągnąć z ognia i odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Sałatę wyłożyć na duży półmisek,
Oliwki z
fetą są większe więc pokroić na trzy części.
Oliwki z
czosnkiem poprzekrajać na pół.
Pomidory pokroić na kawałki.
Ser feta pokroić w kostkę. Wszystkie pokrojone składniki wyłożyć na
sałatę. Polać
olejem z
pomidorów lub
oliwą z oliwek i popieprzyć. Gdy
krewetki ostygną wymieszać je z posiekaną
natką pietruszki i wyłożyć na resztę składników. Na koniec wyłożyć grzanki.Smacznego!!!