Kiedy przychodzę zmęczona po 15 godzinnej pracy staram się jak najszybciej wypocząć. Niestety nie mamy kucharza, ani krasnala, który wszystko podstawił by pod nos. I tak staram się w tygodniu, zrobić coś na szybko. W miarę zdrowego jak i smacznego. Dziś naszą kolacją jest Provencal Gambas mojego wykonania.Składniki:cukiniagambas (krewetki)cebulaczosnekmarchewkapomidorysałata pekińskasuszone pomidoryŚwierza bazyliaolejmasłopieprzsólzioła ProvencalskiePrzygotowanie:Cukinie, cebule kroimy w kostkę. Podsmażamy na oliwie z oliwekDodaje suszone pomidory i z tarkowan ą marchew. Przyprawiam do smaku. Potem dusze w piekarniku, aż do usmażenia gambasNa patelni roztapiam masło i dodaj ę czosnek i gambas, posypuj ę ziołami. Gdy nabiorą różowego koloru doprawiam sol ą i pieprzemKroję pomidora w kostkę, kapustę w paski, którą układam na półmisku.Do niego dorzucam podduszone warzywagambas z sosem czosnkowo, ziołowo-masłowym ze smażenia i posypuje pomidorami z bazylia.SMACZNEGO:))))