ßßß Cookit - przepis na Pierś kurczaka w sosie śmietanowo-chrzanowym.

Pierś kurczaka w sosie śmietanowo-chrzanowym.

nazwa

Wykonanie

Składniki:
2 piersi kurczaka lub jedna podwójna,
mąka,
sól, pieprz,
2 czubate łyżeczki chrzanu,
2 łyżki śmietany 18%,
olej,
0,8l bulionu.
Przygotowanie:
Piersi podzieliś na 6 części, posolić i popieprzyć, a następnie obtoczyć w mące. Rozgrzać na patelni olej i podsmażyć mięso, do zarumienienia. Przełożyć do głębszej patelni lub garnka, zalać bulionem. Dusić przez kikanaście minut pod przykryciem. Dodać dwie łyżeczki chrzanu i dalej dusić. Śmietanę rozrobić z mąką i odrobiną bulionu. Powoli dolać do mięsa, cały czas mieszając. Po zagotowaniu zdjąć z ognia.
Smacznego!!!
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2015/01/piers-kurczaka-w-sosie-smietanowo.html