Wykonanie
Czasem łatwe rozwiązania są strzałem w 10! I tak było tym razem... Obiad w 10 minut i do tego bardzo smaczny jest możliwy. Polecam Wam przepis na drobiowe kotlety, które zasmakują każdemu. Jeśli nie,
dajcie znać! :) Tak przygotowane kotleciki będą pyszne na gorąco jak i na zimno - idealne na drugi dzień do kanapek. Masę można przygotować wcześniej, a usmażyć dopiero przed podaniem.
SKŁADNIKI:podwójna
pierś z kurczakacebulajajko10 dag
żółtego sera2 łyżki
mąki2 łyżki
śmietany 18%sól i
pieprzolej do smażeniaPRZYGOTOWANIE:
Kurczaka i
cebulę kroimy w drobną kosteczkę, a
ser ścieramy na dużych oczkach. Wszystkie składniki (
mięso,
cebula,
ser,
mąka,
śmietana) łączymy ze sobą w misce. Masę doprawiamy
solą i
pieprzem. Na dużej patelni rozgrzewamy
olej. Łyżką nabieramy masę i formujemy na patelni nie za duże kotleciki. Smażymy z obu stron na złoto. Gotowe kotlety osuszamy na ręczniku papierowym. Podajemy na
bagietce z ulubionym sosem lub z warzywami. Smacznego!