Wykonanie

Składniki:Ciasto:Przepis oraz przygotowanie ciasta znajduje się tu kliknij .Farsz:
parówki ( na wielkość mojej blachy było 2 i 1.4), przekrojone wzdłuż,70 g zielonych
oliwek, pokrojonych w plasterki,1/2 małej
czerwonej cebuli, pokrojonej w paski,1 świeża,
czerwona papryka, pokrojona w kostkę,250 g
bekony, pokrojonego w kostkę,140 g startego
żółtego sera,3 plastry
sera, przekrojone wzdłuż, tak by owinąć
parówki.Ponadto:60 g przecieru wymieszanego z łyżeczką
oregano i łyżeczką
bazylii,1 łyżka
oleju wymieszana z dwoma wyciśniętymi ząbkami
czosnku,odrobina
oleju do posmarowania blaszki.Przygotowanie:

Blaszkę posmarować
oliwą lub
olejem. Położyć wyrośnięte ciasto i dłonią rozprowadzić po blaszce. Na obrzeża ciasta położyć
parówki zawinięte
serem żółtym i skleić boki.

Ciasto posmarować po całości
olejem z
czosnkiem. Następnie posmarować przecierem - sam środek, bez obrzeży.

Posypać większą częścią
sera żółtego.

Poukładać
cebulę.

Dodać resztę składników.

Na koniec posypać resztą
sera żółtego. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 220 stopni i piec od 15 do 25 minut (u mnie to było tym razem 25 minut).

Smacznego!!!