Wykonanie



Składniki:4 duże
ziemniaki,3 większe
pieczarki ( ok. 145g ),1/2 świeżej
czerwonej papryki,1 mała
cebula,225g
piersi z kurczaka,3 łyżki
oleju,2 garście
startego sera żółtego,posiekana
natka pietruszki,
sól,
pieprz,
zioła do drobiu, słodka
czerwona papryka.Przygotowanie:
Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
Pierś z kurczaka,
paprykę i
cebulę pokroić w kostkę.
Pieczarki pokroić w plasterki. Dodać do nich
olej,
przyprawy i podsmażyć. Po usmażeniu odstawić do przestygnięcia.Ostygnięte
ziemniaki przekroić na pół i wydrążyć środek, który należy dodać do farszu. Do farszu dodać również garść
startego sera żółtego.
Ziemniaki włożyć do naczynia żarodpornego i włożyć do nich farsz. Z wierzchu posypać
startym serem żółtym. Piec w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni C przez 20minut. Po wyjęciu z piekarnika posypać posiekaną
natką pietruszki.



Smacznego!!!