Wykonanie
Składniki:380g
pieczarek,3 pojedyncze
piersi z kurczaka,2
cebule,3 łyżki
oleju,
sól,
pieprz,155g
startego sera żółtego,9 plastrów
bekonu.Przygotowanie:
Pieczarki i
cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na 3 łyżkach
oleju. Podczas smażenia popieprzyć oraz delikatnie posolić. Odstawić do ostygnięcia. Wymieszać z większą częścią
startego sera żółtego.
Piersi kurczaka pokroić ( każdą na trzy części) i rozbić. Posolić i popieprzyć z obu stron. Każdy kawałek
mięsa położyć na plastrze
bekonu. Położyć farsz i zawinąć w roladkę. Roladki włożyć ciasno do naczynia żaroodpornego. Górę naczynia przykryć folią aluminiową. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 190stopni C i piec 35minut, Po tym czasie wyjąć, zdjąć folię, odlać płyn jaki się wytworzył, posypać
serem żółtym i wstawić ponownie do piekarnika na ok.10-15minut - już bez przykrycia.
Smacznego!!!