ßßß Cookit - przepis na Piersi kurczaka w bekonie z pieczarkami

Piersi kurczaka w bekonie z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Składniki:
380g pieczarek,
3 pojedyncze piersi z kurczaka,
2 cebule,
3 łyżki oleju,
sól, pieprz,
155g startego sera żółtego,
9 plastrów bekonu.
Przygotowanie:
Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na 3 łyżkach oleju. Podczas smażenia popieprzyć oraz delikatnie posolić. Odstawić do ostygnięcia. Wymieszać z większą częścią startego sera żółtego.
Piersi kurczaka pokroić ( każdą na trzy części) i rozbić. Posolić i popieprzyć z obu stron. Każdy kawałek mięsa położyć na plastrze bekonu. Położyć farsz i zawinąć w roladkę. Roladki włożyć ciasno do naczynia żaroodpornego. Górę naczynia przykryć folią aluminiową. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 190stopni C i piec 35minut, Po tym czasie wyjąć, zdjąć folię, odlać płyn jaki się wytworzył, posypać serem żółtym i wstawić ponownie do piekarnika na ok.10-15minut - już bez przykrycia.
Smacznego!!!
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2015/09/piersi-kurczaka-w-bekonie-z-pieczarkami.html