Wykonanie


Składniki:1 nieduża
cebula,350g
pieczarek,
sól,
pieprz,
olej,1 pojedyncza
pierś z kurczaka (170g),125g
startego sera żółtego,3/4 łyżki
przyprawy do gyrosa,2-3 placki tortilli.Przygotowanie:
Pieczarki i
cebulę pokroić w kostkę. Lekko posolić, popieprzyć i podsmażyć w małej ilości tłuszczu. Smażyć do momentu aż cała
woda odparuje i
pieczarki z
cebulą lekko się zarumienią.
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, dodać do niej
przyprawę do gyrosa, łyżkę
oleju, wymieszać i podsmażyć.Na połowę każdego placka tortilli położyć
pieczarki,
mięso i posypać
starty ser żółty. Placki tortilli złożyć na pół i położyć na rozgrzanym grillu elektrycznym. Przycisnąć górą grilla i pozostawić do momentu aż
ser żółty się rozpuści, a placki tortilli się zarumienią.Takie tortille podaję z
sosem majonezowo czosnkowym. Przepis na sos znajdziesz tu kliknij.


Smacznego!!!