Wykonanie



Składniki:2 pojedyńcze
piersi z kurczaka,300g
pieczarek,
cebula,1 opakowanie
ciasta francuskiego,garść
startego sera żółtego,
olej lub
oliwa,
sól,
pieprz,
jajko.Przygotowanie:
Pieczarki umyć i pokroić w półksiężyce. Podsmażyć razem z
cebulą pokrojoną w kostkę na niedużej ilości
oleju lub
oliwy. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Po podsmażeniu pozostawić do ostygnięcia.
Piersi kurczaka umyć i osuszyć. Przekroić na pół, ale nie nacinać do końca - zrobić tak zwane kieszonki. Położyć na cieście francuskim. Ciasto przeciąć na pół i po bokach ponacinać paski.

Ostygnięty farsz oraz
starty ser żółty włożyć do środka
piersi z kurczaka. Z wierzchu
mięso posolić i popieprzyć,

Kolejno paski
ciasta francuskiego zakładać na
mięso. Ciasto posmarować roztrzepanym
jajkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piec ok. 30 -40min. ( ja dziś piekłam 35min.)


Smacznego!!!