Wykonanie
Na temat roladek
z piersi kurczaka faszerowanych
pieczarkami z
cebulką i zawiniętych w
bekon bądź
boczek nie
będę się rozpisywać. Dlaczego? Ponieważ
mogę pisać i pisać jak są smaczne i nachodzi mnie na nie ochota. A dopiero wczoraj
jadłam je na obiad.

Składniki:450g
piersi z kurczaka ( trzy piersi - sześć kotletów)cienkie plastry
bekonu lub
boczku,
cebula,350g
pieczarek,
sól,
pieprz.

Przygotowanie :Piersi umyć, przekroić wzdłuż i rozbić. Lekko osolić i popieprzyć - uważać z
solą, ponieważ
bekon może być słony i można łatwo przesolić.
Pieczarki i
cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć - również lekko doprawić
solą i
pieprzem. Gdy farsz jest już gotowy rozkładamy plastry
bekonu bądź
boczku, na nie położyć
piersi z kurczaka, i farsz. Zawinąć.

Gdy roladki są już przygotowane, zawinąć każdą osobno w folię aluminiową. Ja dołożyłam je do piekących się już wcześniej
ziemniaków w mundurkach ( to mój dodatek do obiadu -można
mieć gotowane
ziemniaki lub jeszcze inne dodatki). Piec w 190stopniach przez ok.35min. po czym wyjąć z folii i piec jeszcze do momentu zarumienienia się
bekonu (
boczku).


Smacznego!!!