Dziś propozycja na świąteczny obiad. Można go przygotować wcześniej aby w spokoju świętować razem z innymi. Takie kolorowe mięsko zaciekawi przybyłych gości. Mi bardzo smakowało, a przepis zaczerpnięty z książki siostry Anastazji.Składniki:1 kg piersi z kurczaka6 małych cebulek1-15 dag boczku6 pieczarek marynowanych2-3 jajkabułka tartatłuszczsólpieprzpatyki na szaszłykiWykonanie:Filety pokroić na porcje, przyprawić i rozbić. Cebulki pokroić na połówki w poprzek. Boczek pokroić w kostkę. Na patyczek nadziewać połówki cebulki, boczek, pieczarkę. Można kawałek ananasa, brzoskwini, śliwki suszonej lub papryki. Zakończyć drugą połową cebulki. W rozbite piersi kurczaka zawinąć szaszłyk, opanierować w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Usmażyć. Po wystudzeniu przekroić szaszłyk wzdłuż patyczka na dwie połówki. Przed podaniem mięso podgrzać.Smacznego!