Wykonanie
Kotlet po czesku - skąd nazwa? Otóż miałam przyjemność jeść tego kotleta w restauracji w moim rodzinnym miasteczku i taką ma właśnie nazwę w karcie. Gdy zasmakowałam go, postanowiłam odtworzyć w domu. Kotlety są bardzo smaczne i syte.
Kotlety po czeskuSkładniki na 2 kotlety:kotlet
z piersi kurczaka lub
schabowyparę
pieczarekcebulaser żółtybułka tartajajkosól,
pieprzKotlety utłuc, popieprzyć, posolić, posypać ulubioną
przyprawą, wypanierować w
jajku i
bułce, usmażyć jak zwykłe kotlety.
Pieczarki i
cebulkę usmażyć na osobnej patelni, przyprawić. Na blaszkę wyłożyć kotlety. Na kotlety nakładać
pieczarki z
cebulką, a na to
ser żółty. Zapiekać w piekarniku do rozpuszczenia
sera.