PDFSchab z pieczarkami wielokrotnie gościł na naszym stole. Ten sposób przygotowania, bardzo prosty i ciekawy wniósł w moje życie Puncor. Przepis ten otrzymał od swoich rodziców.Składniki:4 plastry schabu (lub filety z kurczaka)20 dkg pieczarek lub innych grzybów4 plastry sera żółtegośrednia cebulasólpieprzuniwersalna panierkajajkaPrzygotowanie:1. Schab rozbijamy, solimy, pieprzymy i panierujemy. Smażymy z każdej strony aż się zrumieni.2. Grzyby kroimy w plasterki, cebulę w ćwierć talarki. Smażymy na odrobinie oliwy. Solimy i pieprzymy.3. Grzyby układamy na schabowych i przykrywamy serem. Wkładamy do piekarnika na opiekanie na 3 - 4 minuty, aż ser się roztopi i zrumieni.4. Podajemy z ziemniakami lub frytkami na gorąco.Smacznego!!!PDF