ßßß
Hummus:Podstawowa wersja pasty hummus to ugotowana ciecieżyca (1 szklanka) zmiksowana z pastą sezamową tahini (1-2 łyżki), z dodatkiem oliwy z oliwek, czosnku, soku z cytryny i soli. Opcjonalnymi dodatkami bywają słodka lub ostra papryka, kolendra, zioła, oliwki (dodane po zmiksowaniu).Guacamole:Pasta guacamole oferuje bogactwo orzeźwiających smaków i dodatki bywają różne, ale podstawą jest avocado (duży dojrzały owoc), sok z połowy limonki i pół małej drobno posiekanej cebuli - rozgniecione na drobną papkę. Bardzo częstym dodatkiem jest świeża kolendra, czosnek, pomidor, ostra papryka, tomatillo (miechunka pomidorowa, trochę podobne w konsystencji do pomidora i posiadające ciekawy, gorzkawy smak).Jajka gotujemy 8-9 minut.Smacznego =)Agnieszka