ßßß
Moja zupa pomidorowa z makaronem kokardka =)
Żeberko wieprzowe z zupy =)
Składniki:- żeberka wieprzowe (w zależności od tego jaki duży mamy garnek)- włoszczyzna- śmietana krem do zup, najlepiej 18%- koncentrat pomidorowy- 3-4 pomidory (lub pomidory z puszki)- sól, pieprz- makaron lub ryżSposób wykonania:Żeberka wkładamy do garnka i zalewamy wodą, a następnie zagotowujemy przez ok. 20 min. Obraną włoszczyznę dodajemy do gotujących się żeberek i gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem, kolejne 30 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy oraz odparzone i obrane ze skóry, posiekane pomidory (lub pomidory z puszki), sól, pieprz i gotujemy przez 40 minut. Na 20 minut przed końcem wlewamy śmietanę. W zupie zostawiamy marchew, natomiast wyciągamy por, seler i pietruszkę. Z naszej zupy wyciągamy również żeberka, które jemy na osobnym talerzu z wybranymi dodatkami. Makaron lub ryż gotujemy osobno.A po obiedzie - oczywiście obowiązkowa łyżka tranu =)Smacznego =)