Wykonanie


Kochani dzisiaj zapraszam do pieczenia muffin o różanym smaku. Muffiny wyszły wilgotne w środku, miękkie i bardzo smaczne. Dzisiaj piekłam je wykorzystując przepis z książki Doroty Świątkowskiej "Moje wypieki i desery". Książkę wygrałam, a tak na prawdę całą
serię książek, już bardzo dawno w konkursie organizowanym przez autorkę. Często do nich sięgam, przeglądam piękne fotografie i szukam ciekawych przepisów. Ten Wam polecam.Ciasto:-150 g
mąki pszennej- 150 g
masła-130 g
cukru pudru- 3
jajka- 3 łyżki
mleka- 1 łyżka
wody różanej- 1 łyżeczka
proszku do pieczeniaSkładniki powinny
mieć temp. pokojową.
Masło ucieramy z
cukrem na jasną masę, wbijamy kolejno po
jajku. Następnie dodajemy suche składniki.Ciasto przekładamy do foremek, i pieczemy w nagrzanym piecu w temp. 190 stopni C przez 20-22 minuty, do suchego patyczka (ja piekłam ponad 25 minut).Studzimy i posypujemy
cukrem pudrem.Autorka proponuje jeszcze wykonanie kremu, ale ja z niego zrezygnowałam aby nie podwyższać kaloryczności babeczek. ;-)Smacznego i pozdrawiam!

Zapraszam do polubienia strony na Faceboooku!

Pięknego dnia!