Wykonanie


SKŁADNIKI:- opakowanie
ryżu do sushi-
ocet do
ryżu-
sól,
cukier do doprawienia
ryżu-
łosoś wędzony-
łosoś świeży-
sos sojowy bez konserwantów-paluszki
krabowe-
kawior czarny-
ogórek zielony-
serek śmietankowy-
imbir marynowany-
kasza jaglana-
norii- wasabiTym razem zrobiłam dwa rodzaje sushi, takie normalne jak zawsze z
łososiem i
ryżem, i drugie totalnie inne a mianowicie z
kaszy jaglanej ;-) tak tak
kaszy jaglanej i
powiem Wam że jest extra! Fajny patent na to jak zabierzecie sie za robienie sushi
maków w domu a nagle okaże się że brakuje Wam
ryżu. Spróbujcie jeżeli lubicie nowości nie zawiedziecie się!


Sposób wykonania sushi:1. Ugotuj
ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wystudź całkowicie.2. Ugotuj
kaszę jaglaną zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wystudź całkowicie.3. Zrób zaprawę do
ryżu i
kaszy. W szklaneczce wymieszaj
ocet do
ryżu,
sól i
cukier. Zaprawa powinna być dość ostra. Zapraw
ryż,
kaszę i wymieszaj.4.
Matkę bambusową wyłóż folią. Ułóż
norii (błyszczącą stroną w dół), ułóż
ryż zostawiając pasek 2,5 cm na samej górze.3. na środku
ryżu posmaruj wasabi,
serek kremowy, ułóż
łososia,
ogórek (cieniutki pasek bez pesteczek!), paluszek
krabowy i troszkę
kawioru. Zroluj matą.4. Ja zrobiłam następujące rolki:-
ryż, wasabi,
serek kremowy,
łosoś wędzony,
ogórek,
sezam,
kawior-
ryż, wasabi,
serek kremowy,
łosoś pieczony,
łosoś wędzony,
sezam-
ryż, wasabi,
serek kremowy, paluszek
krabowy,
ogórek,
sezam-
ryż, wasabi,
serek kremowy,
łosoś pieczony,
kawior,
ogórek-
kasza jaglana,
łosoś wędzony, paluszek
krabowy,
kawior,
serek,
sezam, wasabi-
kasza jaglana, wasabi,
serek,
łosoś pieczony,
kawior,
ogórekPodajemy z marynowanym
imbirem i wasabi.Pyszne!

Prosto i szybko!Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni!Buuuziaki!


Smacznego!!!!