Wykonanie

Dzisiejsza propozycja dla tych którzy liczą kalorię ;-), czyli Ja! ;-)))Kluseczki
szpinakowe podobne do tych które jakiś czas temu pojawiły się na blogu, podane z puree z
marchwi, prażonymi
pestkami dyni i
olejem sezamowym. Bardzo fajne i smaczne danie, zatem zapraszam do kuchni!składnikiKLUSECZKI
SZPINAKOWE:- 2
torebki kaszy jaglanej- ugotowanej- 2
jajka- 2 łyżki
mąki ryżowej- opakowanie
szpinaku- 2 ząbki
czosnku- 100 g
sera białego chudego-
oliwa z oliwekNa patelni zeszklij
czosnek dodaj
szpinak, smaż około 3 minuty ciagle mieszając. Wystudź.
Kaszę jaglaną ugotuj. Wystudź.Zimne skąłdniki mieszamy ze sobą, do miski wkładamy
kaszę,
szpinak,
jajka. Miksujemy blenderem.Do masy dodajemy pokruszony
ser biały i
mąkę ryżową aby zagęścić masę (możesz dodać więcej
mąki ryżowej jeżeli masa była by nie dość gęsta). Masę dopraw
solą.W garnku zagotuj
wodę, na wrzątek za pomocą dwóch łyżek, które maczamy w wodzie kładziemy kluski. Gotujemy po około 3 minuty.Wyjmujemy łyżką cedzakową.Puree z
marchwi:- 4
marchewki- odrobina
kurkumy,
sól,- 3 łyżki
mleczka kokosowegoMarchewki gotujemy do miękkości. Miksujemy blenderem z
mleczkiem kokosowym i
przyprawami.Podajemy gorące z gorącymi kluseczkami, posypujemy uprażonymi
pestkami z dyni i skrapiamy
olejem sezamowym.Gotowe!;-))

Smacznego!Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni!Buziak!Aktywnego dnia! ;-))))