SŁODKO!Grzeszysz razem ze mną? ;-))))Mniaaaaaam!SKŁADNIKI:- 5 jabłek Golden delicious- 3/4 szklanki jagód ( ja użyłam mrożonych)- cukier waniliowy- kardamonJabłka obierz ze skórki podziel na ósemki. Wymieszaj z jagodami, cukrem i kardamonem.NA KRUCHE CIASTO:- 200 g mąki pszennej- 120 g masła- 120 g brązowego cukru- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia- 1 łyżka lodowatej wody- 1 żółtkoW/w składniki szybko zagniatamy, aby zbytnio nie ogrzać ciasta dłońmi. Ciasto owijamy folią i schładzamy w lodówce przez 30 minut.Ciastem wyłóż formę do tarty, wyłóż jabłka i jagody. Piecz w temp. 200 stopni C przez 50- 60 min. na złoty kolor.Smacznego!Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni!Pięknego dnia! Z uśmiechem! ;-D)