Wykonanie


Kolejne obłędne moje wariactwo, uwielbiam rozkoszne śniadania we dwoje, z pysznościami na
stole. Dzisiaj królują obłędne
dyniowo-owsiane muffinki z nadzieniem
śliwkowym.Przepyszne, rozpływające się w ustach babeczki, zachwycą Was smakiem, pobudzą kolorem i zachwycą
śliwkowym wnętrzem. Dadzą całą masę energii na długi,
słoneczny, jesienny dzień!
Dżem dobry, pobudka!;-)

SKŁADNIKI:- 3/4 szklanki puree z pieczonej dyni Hokkaido- 3
jajka- 3/4 szklanki mieszanki
płatków owsianych i jęczmiennych- 5 łyżek
kaszy manny- 350 ml
mleka 3,2%- 4 łyżki
cukru lub słodzik- 1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia-
dżem (np. powidełka
śliwkowe)- dwa plastry dyni upiecz w piekarniku na złoty kolor (około 35 minut), następnie zmiksuj blenderem, w ten sposób uzyskasz puree z dyni- w rondelku zagotuj
mleko dodaj
cukier lub słodzik, wsyp
płatki i
kaszę, gotuj ciagle mieszając 3 minuty, wyłącz gaz i odstaw masę na 15 minut- puree z dyni zmiksuj blenderem z
jajkami, dodaj masę owsianą, składniki skrupulatnie wymieszaj- wypełniaj foremki do muffinek, napełnij foremkę do połowy dodaj łyżeczkę
dżemu i następnie przykryj resztą masy- muffinki pieczemy 40 minut w temp 180 stopni C

Bardzo polecam ten przepis, idealny pomysł na niedzielne długie śniadanie, sprawdzi się na romantyczny początek dnia tylko we dwoje, bądź szalone i radosne śniadanie z dzieciakami!Ponadto te muffinki, są przygotowane z samych zdrowych produktów, dzięki użyciu
płatków owsianych anie wysoko przetworzonej
maki, muffinki mają zdecydowanie mniej kalorii, jak i posiadają dużo niższy indeks glikemiczny.Na zdrowie!Polecam!