Wykonanie


Zdrowy, smaczny posiłek, którego przygotowanie nie zajmie dużo czasu. Połączenie
ryby i
mięsa to przepis sięgający kuchni staropolskiej. Ja urozmaiciłam go dodatkiem wysokiej jakości
Oliwy z oliwek,
masła,
kaparów,
cytryny i
oregano!
Rybę podałam z
sałatą masłową na słodko- kwaśno, pyszota!Zapraszam!

SKŁADNIKI:- 3 filety z miruny- 3 plastry
boczku wędzonego-
cytryna-
oliwa z oliwek-
masło- 4 łyżki
kaparów-
oregano
Naczynie wysmaruj
masłem, ułóż
rybę, owiniętą
boczkiem,
posól, popieprz, dodaj
kapary, polej
oliwą. Czas pieczenia: 30 minut.
Rybę podajemy z
sałatą.
SAŁATA:
Sałatę myjemy, osuszamy.W kubeczku mieszamy 2 łyżki
wody, 2 łyżki
oliwy z oliwek, łyżkę
soku z cytryny, 2 łyżki
rodzynek,
sól,
pieprz.Odstawiamy na 15 minut.Po tym czasie zalewamy
sałatę, mieszamy, podajemy od razu.

SMACZNEGO!ZAPRASZAM NA MÓJ PROFIL NA FB!