ßßß Cookit - przepis na Zapiekana miruna po staropolsku z boczkiem! / Sałata do obiadu na słodko!

Zapiekana miruna po staropolsku z boczkiem! / Sałata do obiadu na słodko!

nazwa

Wykonanie

Zdrowy, smaczny posiłek, którego przygotowanie nie zajmie dużo czasu. Połączenie ryby i mięsa to przepis sięgający kuchni staropolskiej. Ja urozmaiciłam go dodatkiem wysokiej jakości Oliwy z oliwek, masła, kaparów, cytryny i oregano! Rybę podałam z sałatą masłową na słodko- kwaśno, pyszota!
Zapraszam!
SKŁADNIKI:
- 3 filety z miruny
- 3 plastry boczku wędzonego
- cytryna
- oliwa z oliwek
- masło
- 4 łyżki kaparów
-oregano
Naczynie wysmaruj masłem, ułóż rybę, owiniętą boczkiem, posól, popieprz, dodaj kapary, polej oliwą. Czas pieczenia: 30 minut.
Rybę podajemy z sałatą.
SAŁATA:
Sałatę myjemy, osuszamy.
W kubeczku mieszamy 2 łyżki wody, 2 łyżki oliwy z oliwek, łyżkę soku z cytryny, 2 łyżki rodzynek, sól, pieprz.
Odstawiamy na 15 minut.
Po tym czasie zalewamy sałatę, mieszamy, podajemy od razu.
SMACZNEGO!
ZAPRASZAM NA MÓJ PROFIL NA FB!
Źródło:http://smykwkuchni.blogspot.com/2014/07/zapiekana-miruna-po-staropolsku-z.html