ßßß

Składniki:2 kawałki ryby, u mnie dorszykkilka szparagów25 g masłapół łyżeczki suszonego estragonucytrynasól morska, czarny pieprz świeżo zmielonyoliwa z oliwekMasło estragonowe:Masło ucieramy mikserem, aż będzie kremowe, solimy, przyprawiamy pieprzem. Następnie dodajemy estragon i kilka kropli soku z cytryny i jeszcze chwilę ucieramy. Przekładamy masło do pojemniczka i wkładamy do lodówki.Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy z oliwek i układamy na niej doprawioną solą i pieprzem rybę. Smażymy z obu stron. Szparagi gotujemy na parze kilka minut, ważne by nie rozmrażać szparagów wcześniej. Na talerzu układamy szparagi smarujemy masłem estragonowym, na nich układamy rybę i ją też smarujemy masłem. Przyprawiamy wszystko pieprzem.Smacznego!
