Wykonanie
Kochani zgodnie z obietnicą w najbliższym czasie
będę też zamieszczać posty dla tych, którzy nie mają powodów do odchudzania się, np. jak mój mąż. Dla niego ciągle przygotowywuje posiłki, jakiś czas temu "chodziła" za nim kwaśnica, więc zdradzę Wam mój kolejny przepis na tą zupę.Zapraszam do wspólnego gotowania!

Składniki:- 500 g
żeberek wieprzowych- 250 g
boczku wędzonego- opakowanie
kapusty kiszonej wysokiej jakości- 4
ziemniaki-
cebula- 1/3
selera- 2
marchewki- 5 ziarenek
ziela angielskiego- kilka listków laurowych-
pieprz czarny ziarnisty- opakowanie
żurku (w torebce)- kilka ziarenek
kopru włoskiego- garść
suszonych prawdziwków

Do dużego garnka (ok. 4,5 - 5 l) wlewamy zimną
wodę, wkładamy
żeberka,
przyprawy,
grzyby i
włoszczyznę, gotujemy do miękkości (około 1h). Następnie dodajemy pokrojony w plastry
boczek. Gotujemy 15 minut. Dodajemy
kapustę kiszoną z
sokiem. Gotujemy kolejne 25 minut. Żurek z
torebki mieszamy rózgą w naczyniu ze szklanką
wody, i wlewamy do gotującej się zupy. Doprawiamy
solą i
pieprzem.Smacznego! Hej!