Wykonanie




CYKL DIETA NISKO- KALORYCZNA

Dzisiaj polecam pyszne aromatyczne danie, z prawdziwych włoskich
pomidorów, z dodatkiem
ziół,
szynki parmeńskiej - Prosciutto di
Parma, i lanych kluseczek. Czy czegoś można chcieć więcej?;-)Składniki:- 1 litr przecieru z
pomidorów włoskich (możecie kupić we włoskich delikatesach bądź w Almie)- ząbek
czosnku- 2 łyżki
oliwy z oliwek- łyżka
ziół prowansalskichNa kluseczki:- 1
jajo-
sól- 2 łyżeczki
mąki pszennej2 plasterki Prosciutto di
Parma
Wykonanie:Do rozgrzanego garnka wlewamy
oliwę z oliwek, dodajemy posiekany
czosnek, chwilkę podsmażamy, dodajemy
pomidory i
zioła. Gotujemy około 7 minut, możecie dodać troszeczkę
chili aby danie było ostre.Przygotowujemy kluseczki,
jajko roztrzepujemy z
mąką i
solą, i malutkim strumieniem wlewamy do gotującej się zupy.Prosciutto di
Parma, układamy na ręczniku papierowym i wkładamy na 40 sekund do kuchenki mikrofalowej, w tym czasie
szynka się pięknie upraży. Układamy na środku talerza.

Pyszne!Z w/w składników otrzymujemy 3 porcje, każda po 298 kcal.