Wykonanie

Składniki na ciasto:- 1,5 szkl.
mąki- 1/2 kostki
margaryny- 1/3 opakowania
drożdży-
sól- 1/3 szklanki
mleka- 1/4 szklanki ciepłej
wodyZ
drożdży,
mąki i
wody robimy rozczyn, jak podwoi swoją objętość, wyrabiamy z resztą składników. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 25 minut. Po tym czasie formujemy paszteciki. Wałkujemy ciasto na blat, układamy wzdłuż pasek farszu rolujemy kroimy na paszteciki. Pieczemy 25 minut.


Farsz:- ugotowana 1/2
kurczaka- 1
marchewka ugotowana- 2
jaja-
sól i
pieprzSkładniki za pomocą blendera miksujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku.

Smacznego!Polecam też kapuśniaczki w cieście francuskim.Przepis znajdziecie tu - KLIKPozdrawiam cieplutko!ZAPRASZAM NA FB SMYKWKUCHNI