ßßß Cookit - przepis na Leczo z patisona z fasolą

Leczo z patisona z fasolą

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam sezon, obfitujący w warzywa tj. cukinia czy leczo. Wykonanie tego typu potraw jest proste i szybkie- a smak wyborny.
Dziś w roli głównej patison.
Składniki:
1 patison
2 papryki
10 dag pieczarek
1 cebula
1 szklanka fasoli
2 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżki oleju
Sól, pieprz i majeranek do smaku
Sposób przygotowania:
Fasolę dzień wcześniej namoczyć i ugotować. Na oleju zeszklić pokrojoną cebulę, dodać pokrojone warzywa, posolić i dusić z kilkoma łyżkami wody do miękkości. Następnie wsypać ugotowaną fasolę, dodać koncentrat i przyprawić do smaku.
Źródło:http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2014/09/leczo-z-patisona-z-fasola.html