1 szklanka maki tortowej1 łyżka budyniu4 jaja1 szklanka cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka octutłuszcz do formywiórki do formyWykonanie ciasta biszkoptowego:Utrzeć żółtka z proszkiem do pieczenia, a białka ubić z cukrem na sztywną pianę i połączyć z utartymi żółtkami. Następnie dodać mąkę, budyń, ocet i dokładnie wymieszać. Całość wylać na przygotowaną blachę i upiec w temperaturze 170 stopni około ½ godziny. Po ostudzeniu przekroić biszkopt i przełożyć kolorową masą.Składniki na masę:400 gram śmietany kwaśnej4 kolorowe galaretki½ szklanki cukru2 łyżki żelatyny1 aromat pomarańczowyWykonanie masy:Galaretki (kolorowe) rozpuścić każdą z osobna w jednej szklance gorącej przegotowanej wody, ostudzić i pokroić w kostkę.Śmietanę połączyć z cukrem i mieszać łyżką do całkowitego rozpuszczenia.Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i letnią wlać do śmietany. Wymieszać, dodać aromat, wrzucić pokrojone w kostkę kolorowe galaretki i od razu nałożyć na pokrojony biszkopt.Przycisnąć drugą połową biszkoptu i odłożyć w chłodne miejsce do stężenia.