Coś pysznego na weekend :)Składniki na ciasto:20 dag mąki5 dag cukru pudru10 dag masła1 łyżka śmietanySkładniki na masę migdałową:7 dag mielonych migdałów8 dag cukru4 łyżki śmietanySkładniki na masę jabłkową:½ kg jabłek8 dag cukru½ szklanki rodzynekSkładniki na krem:1 szklanka śmietany2 jaja5 łyżek cukru1 łyżeczka cynamonuWykonanie:Z podanych składników zagęścić ciasto, wylepić tortownicę i wyciągnąć brzegi. Upiec na złoty kolor. Składniki masy migdałowej wymieszać i wyłożyć na przestudzone ciasto. Jabłka drobno pokroić, wymieszać z cukrem, rodzynkami, i wyłożyć na masie migdałowej. Polać śmietaną ubitą z jajami, cukrem i cynamonem i piec w temperaturze 180 stopni około 25 minut. Proponuje podać z bitą śmietaną lub z lodami na ciepło.