ßßß
Cookit - przepis na Paluchy jaglane z selerem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Paluchy jaglane z selerem
Składniki
Kasza jaglana
Seler
Wywar warzywny
Cebula
Marchew
Pietruszka
Pory
Jajko
Masło
Bułka tarta
Olej
Wykonanie
Uwielbiam
kaszę jaglaną
. Często wykorzystuję ją w swojej kuchni (np.
tarta
z
kaszy jaglanej
lub
sałatka
z
kaszy jaglanej
). Dziś w formie paluchów- palce lizać!
Składniki:25 dag
kaszy jaglanej
35 dag
selerów
2 szklanki
wywaru warzywnego
2
cebule
2
marchewki
1
pietruszka
1 mały
por
4
jajka
1 łyżka
masła
Bułka tarta
do panierki
Olej
do smażeniaWykonanie:2
jaja
ugotować na twardo i posiekać.
Włoszczyznę
umyć, obrać, pokroić i ugotować w osolonej wodzie (
wywar
odstawić).
Selery
zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Kaszę jaglaną
ugotować w wywarze z
włoszczyzny
razem z startami
selerami
i połączyć z przestudzoną, zrumienioną na
maśle
cebulą
. Dodać ugotowane pokrojone
jaja
i przyprawić do smaku. Z masy formować podłużne kotleciki, panierować w
bułce tartej
i smażyć na
oleju
na
oleju
z obu stron na złoty kolor.
Źródło:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2014/01/paluchy-jaglane-z-selerem.html
Przepisy powiązane
Krem z pora
Bulion warzywny
Ryba po grecku
Ryba po grecku według przepisu Magdy Gessler
Schab duszony w warzywach
Składniki powiązane (0)