ßßß
Cookit - przepis na Andrut z masą mleczną i orzechową
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Andrut z masą mleczną i orzechową
Składniki
Andrut
Galaretka
Kokos
Biszkopty
Mleczna
Mleko
Cukier
Masło
Mleko w proszku
Orzechy
Kakao
Wykonanie
Polecam także:
Andrut
z kolorową
galaretką
Tort
waflowy
- „Pischinger”
Andrut
z masą
czekoladową
z petit beurre'ami i
bakaliami
Andrut
z
kokosem
i
biszkoptami
Składniki:1 paczka
andrutów
Składniki na masę
mleczną
¼ szklanki
mleka
¼ szklanki
cukru
17 dag
masła
1 szklanka
mleka w proszku
Wykonanie:
Mleko
zagotować z
cukrem
do zgęstnienia, następnie wystudzić i utrzeć z
masłem
i
mlekiem w proszku
na pulchną masę.Składniki na masę
orzechową
:10 dag
masła
16 dag kremu
orzechowego
(4 łyżki)1 łyżka
kakao
2 łyżki zmielonych
orzechów
10 dag posiekanych
orzechów
Wykonanie:
Masło
utrzeć z kremem
orzechowym
, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.Składanie:Pierwszy
andrut
posmarować masą
mleczną
, przełożyć drugim
andrutem
.
Następnie wyłożyć masę
orzechową
i przykryć
andrutem
trzecim.
Aby
andrut
dobrze się skleił należy obciążyć go deseczką i przełożyć do lodówki na ok. 2 godziny.
Źródło:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2014/01/andrut-z-masa-mleczna-i-orzechowa.html
Przepisy powiązane
"Mleczniak" - czekoladowo-kokosowy
Wafle czekoladowo - orzechowe
TRUFELKI CZEKOLADOWO- MIĘTOWE
Lodowiec
Piszinger wg Ptasiej
Składniki powiązane (0)