ßßß Cookit - przepis na Piszinger wg Ptasiej

Piszinger wg Ptasiej

nazwa

Wykonanie

Przepis na tą masę do andrutów znalazłam na blogu Coś niecoś . Zrobiłam ją pierwszy raz i na prawdę jest smaczna, a tańsza od tej z mlekiem w proszku. Jest idealnie gładka, bez grudek i koloru prawdziwej czekolady. Mogę szczerze Wam polecić, wypróbujcie sami :-) Takiego piszingera każdy z Was zrobi w mgnieniu oka :-)
Składniki:
1 opakowanie suchych andrutów
250g masła
1 szkl. cukru
1/2 szkl. mleka
6 łyżek dobrego ciemnego kakao
Wykonanie:
Masło roztopić na małym ogniu, dodać cukier, mleko i stopniowo dodawać kakao, cały czas mieszając trzepaczką, tak żeby nie powstały nam grudki. Podgrzewać dalej na małym ogniu, aż masa będzie gładka i szklista. Tak przygotowaną masą przekładać wafle. Po przełożeniu dobrze je czymś obciążyć, gdyż nie obciążone zawiną się do góry. Zostawić do zastygnięcia.
Smacznego :-)
Źródło:http://agattek.blox.pl/2012/05/Piszinger-wg-Ptasiej.html