Wykonanie


Przepis na tą masę do
andrutów znalazłam na blogu Coś niecoś . Zrobiłam ją pierwszy raz i na prawdę jest smaczna, a tańsza od tej z
mlekiem w proszku. Jest idealnie gładka, bez grudek i koloru prawdziwej
czekolady.
Mogę szczerze Wam polecić, wypróbujcie sami :-) Takiego piszingera każdy z Was
zrobi w mgnieniu oka :-)Składniki:1 opakowanie suchych
andrutów250g
masła1 szkl.
cukru1/2 szkl.
mleka6 łyżek dobrego ciemnego
kakaoWykonanie:
Masło roztopić na małym ogniu, dodać
cukier,
mleko i stopniowo dodawać
kakao, cały czas mieszając trzepaczką, tak żeby nie powstały nam grudki. Podgrzewać dalej na małym ogniu, aż masa będzie gładka i szklista. Tak przygotowaną masą przekładać
wafle. Po przełożeniu dobrze je czymś obciążyć, gdyż nie obciążone zawiną się do góry. Zostawić do zastygnięcia.Smacznego :-)
