Wykonanie
Tak jak w tytule- świetny sposób na szybki obiad. Zawijamy, faszerujemy środek wedle uznania, kroimy i gotowe- małe pizzerinki z dowolnym środkiem.
Składniki:3 szklanki
mąki1 ½ łyżki
drożdży1 szklanka
mleka½ łyżeczki
soliOdrobina
cukru1
jajo do smarowania ciasta
Olej do formy
ketchupPrzyprawa do pizzyWykonanie:W lekko ciepłym
mleku rozpuścić
drożdże z odrobiną
cukru i
soli, wsypać
mąkę, wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie wyłożyć ciasto na stolicę, obficie posypaną
mąką, rozwałkować, posmarować
ketchupem i nałożyć farsz. Ciasto zwinąć jak roladę, posmarować
jajem, kroić na kromki i wyłożyć na blachę dobrze wysmarowaną
olejem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i upiec na złoty kolor.
Składniki na farsz:Warzywa w dowolnej ilości-
pieczarki,
cebula, świeża
papryka,
kukurydza, wiejska
kiełbasa,
żółty ser. Wszystkie warzywa usmażyć na
oleju z
cebulą i przyprawić.