Naleśniki piwne nie są jeszcze tak popularne. A szkoda, bo to bardzo prosta i niezwykle ciekawa przekąska. Takie naleśniki doskonale nadają się do wieczornego piwka i grilla w ogrodzie:) Farsz może być dowolny:) (byle słony). Ja tym razem proponuje pieczarkowe nadzienie!Składniki na naleśniki: 25 dag mąki 2 jaja 1 szklanka mleka ¼ szklanki oleju 1 szklanka jasnego piwa ½ łyżeczki proszku do pieczenia Sól do smakuSkładniki na nadzienie pieczarkowe: ½ kg pieczarek 1 duża cebula ¼ kostki masła 25 dag sera żółtego (polecam ser wędzony) Sól do smaku Pieprz do smakuWykonanie nadzienia pieczarkowego: Pieczarki pokroić i poddusić na maśle z cebulą. Dodać starty ser, przyprawić i nadziewać naleśniki piwne. Podawać z czerwonym barszczem.Wykonanie naleśników: Jaja połączyć z mlekiem, piwem. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wlać olej , przyprawić do smaku solą. Patelnię rozgrzać i smażyć naleśnikiFarsz nałożyć na naleśniki, zwinąć i ponownie podsmażyć na patelniDo naleśników podaję zazwyczaj barszcz czerwony.