Składniki :Na naleśnik i:2 czubate szklanki mąki3 szklanki mlekaszczypta so l i2 jajkaolejFarsz:0,5 kg pieczarek2 średni ej wiel kości cebule1 czubata ły żecz ka masła klarowanegoVegetta, s ó l i pieprz30 dag sera żółtegoPrzygotowanie:Przygotowanie naleśników: Dajemy wszystkie składniki do naczynia i przy pomocy miksera, mieszamy całość do uzyskania jednolitej masy. Jeśli ciasto jest zbyt wolne dodać mąki. Smażymy na oleju.Przygotowanie farszu : Pieczarki obieramy, kroimy w paski i obgotowujemy około 5 min. Między czasie cebulkę kroimy w kostkę. Następnie do patelni dodajemy masło i wrzucamy cebulkę oraz pieczarki. Doprawiamy solą, pieprzem oraz Vegetą i smażymy delikatnie aż cebulka i pieczarki będą miękkie.Składanie i panierowanie: Gdy naleśniki są już usmażone nakładamy farsz, posypujemy startym serem i skręcamy w rulonik obtaczamy w jajku doprawionym solą oraz pieprzem i odrobią Vegety, następnie bułka tarta i podsmażamy na oleju z każdej strony na chrupiącą skórkę. Smacznego