Wykonanie
            W czwartek wypada najeść się pyszności :)Szybciutkie i bardzo smaczne, nie zmęczycie się przy robieniu, no chyba że zrobicie od 
razy potrójną porcję...




Składniki na ok. 15 sztuk:2 pełne łyżki 
serka z wiaderka (gęsty, niesłodzony)1 
jajko1 łyżeczka 
proszku do pieczenia2 pełne łyżki 
cukru pudru1 pełna łyżeczka 
kakao3 - 5 pełnych łyżek 
mąki pszennejkilka kropli 
olejku np. 
rumowego1 tabliczka 
czekolady mlecznejolej do smażeniaPrzygotowanie:Przekładam do miski 
serek i 
jajko, mieszam aż się połącza, dodaję 
cukier puder, olejek, 
kakao, 
proszek do pieczenia i 3 łyżki 
mąki , mieszam łyżką do połączenia. Na stolnicę wysypuję trochę 
maki, wykładam ciasto i zagniatam, podsypując, aż będzie jednolite, elastyczne i miękkie. Rozwałkowuję ciasto na kółko o średnicy ok. 20 cm, nożem do pizzy dzielę je na trójkąty. Rozgrzewam 
olej (w garnku na wysokość ok. 5 cm), sprawdzam wrzucając kawałek ciasta czy jest gorący. Po kolei smażę pączki (ok 2-3 minuty z każdej strony), wyjmuję je łyżką cedzakową i przekładam na papier do odsączenia. Każdy pączek z jednej strony zanurzam w rozpuszczonej 
czekoladzie (np. w mikrofalówce, średnia moc), odkładam aż 
czekolada zastygnie.Przepis autorski.








