Wykonanie
Podałam dziś te warzywa razem z plackami ziemniaczanymi, więc były trochę jak sos i
sałatka w jednym. Pyszne jest takie połączenie słodkiej
marchewki, trochę ostrej
rzepy, duszonych
pieczarek i
cebulki, oczywiście jak to u mnie koniecznie z
czosnkiem :) Polecam, spróbujcie.
Składniki:3
marchewki0,5 białej
rzepy1 duża
cebula6-8
pieczarek2 ząbki
czosnkusól,
pieprz do smakułyżka
oleju2 łyżki
masłaPrzygotowanie:Umyte i obrane :
marchewki,
czosnek,
rzepę i
cebulę kroję w cienkie plasterki,
pieczarki w trochę grubsze plastry. Na patelnię wlewam
olej, wrzucam
cebulę, lekko
solę i pod pokrywką smażę kilka minut aż się zeszkli, po czym dokładam
masło i dorzucam twarde warzywa (
marchew i
rzepa). Smażę razem kilka minut, dorzucam
pieczarki i
czosnek. Duszę w sosie , który się wytworzy k. 10 minut, doprawiam
solą i
pieprzem.Przepis autorski.