Wykonanie
Słodkie, delikatne, o pięknym kolorze racuszki to świetny podwieczorek. Można je podać z przeróżnymi dodatkami;
cukier puder, ulubione powidła czy
bita śmietana będą z nimi smakowały cudownie ;)Łatwe do zrobienia i szybkie.Zapraszam na popołudniową przekąskę :)
Składniki:2 pełne łyżki musu z pieczonej dyni, przepis tutaj1
jajko2 pełne łyżki gęstego
jogurtu greckiego2 łyżeczki
cukru pudru1 łyżeczka
cukru waniliowego3 łyżka
mąki orkiszowej1 płaska łyżeczka
proszku do pieczeniaolej do smażeniaDodatkowo:powidła z dyni z
wanilią i
cytryną, przepis tutajPrzygotowanie:W miseczce mieszam mus z dyni z
jajkiem i
jogurtem, dodaję oba
cukry,
proszek do pieczenia i
mąkę orkiszową, mieszam dokładnie. Na rozgrzanej patelni rozgrzewam łyżkę
oleju i łyżką wykładam racuchy, smażę je na średnim ogniu po 3 minuty z każdej strony, po czym przekładam na ręcznik papierowy do odsączenia. Podaję ciepłe z
cukrem pudrem lub z dowolnymi powidłami (u mnie powidła z dyni z
wanilią).Przepis autorski.