Wykonanie
Skoro mam już mus z dyni, o którym
pisałam tutaj, teraz
mogę szaleć :) Na pierwszy ogień poszedł pomysł na rewelacyjne, ekspresowe
ciastka z
dyniowo-
kokosowym nadzieniem i apetycznie chrupiącymi cynamonowymi ziarenkami
Cynamonowy Raj, które kupicie w sklepie Ziarenkowo.


Składniki:1 gotowy płat
ciasta francuskiego4 łyżki musu z pieczonej dyni, tutaj widać jak ją przyrządzić1 pełna łyżka
mąki ziemniaczanej1 łyżeczka
miodu2 łyżki
wiórków kokosowych1 łyżeczka
cukru waniliowego3 łyżki ziarenek
Cynamonowy Raj ze sklepu Ziarenkowogruby
cukier do posypaniaodrobina
oleju do natłuszczeniaPrzygotowanie:Płat ciasta dzielę na pół. Jedną połowę układam na blasze wyłożonej papierem (lekko go natłuszczam
olejem). Mus z dyni mieszam dokładnie z wiórkami,
miodem,
cukrem waniliowym i
mąką ziemniaczaną, po czym wykładam go na ciasto, pozostawiając łyżeczkę.Przykrywam drugą częścią ciasta i nakłuwam wszystko
ostrym nożem. Smaruję powierzchnię pozostałym musem, posypuję
cukrem i ziarenkami
Cynamonowy Raj, wstawiam do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C. na ok. 25 minut. Jeszcze gorące ciasto kroję na równe kwadraty.Przepis autorski.



